Tweede huwelijk, Eersteklas!

Tweede Huwelijk, Tweede Keer Trouwen

Afgelopen jaren heb ik een aantal bruidsparen begeleid die voor de tweede keer in het huwelijksbootje stapten. Is er verschil bij stellen die voor de eerste keer in het echt treden?

Ik heb gemerkt van wel. Veel stellen die voor de tweede keer trouwen, willen – omdat ze al een keer eerder getrouwd zijn – wel een bijzondere trouwdag, maar meer met een intiem groepje. Ook de witte traditionele bruidsjurk blijft achterwege.  De trouwceremonie blijft net zo bijzonder.  Ook wordt er getoost op een mooie toekomst en veel bruidsparen die voor de tweede keer het jawoord geven,  kiezen ook voor een feestelijke bruidstaart.

5 Tips Voor Jullie Tweede Huwelijksdag

  1.  Wil je niet in traditioneel wit trouwen? Een mooie avondjurk kan ook heel goed gedragen worden als trouwjurk. Voor de bruid van   middelbare leeftijd is een getailleerde japon of mantelpakje een mogelijkheid. Deze worden dan gedragen met simpele accessoires en/of een passende hoed.
  2. Betrek eventuele kinderen uit jullie vorige huwelijk bij het feest, voor zover ze dat zelf natuurlijk ook leuk vinden.
  3. Geef ze het gevoel dat het ook hun feest is. Een rol tijdens de ceremonie kan  ze echt het gevoel geven dat ze bij jullie horen en dat jullie één gezin zijn.
  4.  Ben je al  eerder voor de kerk getrouwd? Dan is het verstandig nog even in overleg te gaan met de betreffende kerk .  Elke gemeente heeft vaak weer andere regels met betrekking tot het trouwen in de kerk.
  5. Het is raadzaam om te overwegen om  huwelijkse voorwaarden te maken. Als er namelijk huwelijkse voorwaarden worden opgesteld, vindt er  geen vermenging plaats tussen jullie de vermogens van jullie beide.

2e Keer Trouwen

Het voordeel van een tweede huwelijk is dat je nu alles kunt veranderen wat je op je eerste bruiloft minder leuk vond. Omdat je weet wat je te wachten staat, en heel dicht bij je zelf blijft, ben je een stuk relaxter en kun je meer genieten van deze bijzondere dag.  Heel belangrijk natuurlijk, want je trouwt ook maar 1 keer voor de 2e keer!

tweede huwelijk -tweede keer trouwen

Als gediplomeerd weddingplanner van Celestial Weddings verzorg ik de complete organisatie van jullie huwelijksdag. Geïnteresseerd? Vrijblijvend kennismaken? Of gewoon meteen jullie trouwdatum reserveren? Neem gerust contact op. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht.

Deel

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Get Adobe Flash player