Trouwambtenaar en Ceremonie, Wat Je Echt Moet Weten!

Jullie trouwdag, een dag waar je al maanden naar uitziet en waar je de hele dag met je familie en gasten van geniet. Met misschien alles erop en eraan, veel  of weinig gasten, een bijzondere plek, maar sowieso intiem..

Het moet je eigen feestje worden om de liefde tussen jou en je aanstaande te bevestigen. Daar hoort een officieel wettelijk jawoord bij en het is prettig om ook dát deel zelf te kunnen invullen.

Trouwambtenaar maakt jullie ceremonie een succes

 Trouwambtenaren kunnen een ceremonie maken of breken en het is dan ook van belang dat jullie samen om de tafel gaan zitten om ook aan het wettelijk gedeelte van die dag een invulling te geven die bij jullie stijl past.

Tegenwoordig is het gelukkig mogelijk om zelf een ambtenaar te kiezen en ook de trouwlocatie.

Een paar mogelijkheden van huwelijksvoltrekkingen op een bijzondere locatie:

  • Op een salonbootje door de Amsterdamse grachten met je gasten om onder de Magere Brug elkaar het jawoord te geven.
  • Trouwen in je eigen tuin of huis, terwijl de bruid op een wit paard arriveert en de bruidegom op zijn Harley.
  • In een Amstelveense wijngaard onder het prieeltje – alsof in Italië – je liefde voor elkaar bevestigen.
  • In de manege waar je zo graag bent, in de ring met al je gasten eromheen, ja zeggen.
  • Bij je ouders in de kas, de plek waar je bent opgegroeid, met je vader binnen te schrijden voor het hele mooie moment in je leven.
  • Met de brassband waar je al jaren in speelt in het bruine café om de hoek waar gerepeteerd wordt, arriveren om ja te zeggen tegen de liefde in je leven.Trouwambtenaren-tijdens-ceremonie

Jullie verhaal, jullie inbreng

Dan de invulling van het persoonlijke verhaal, want daar draait dat moment  toch om. Je wil dat ook dát persoonlijk en warm is; een verhaal over jullie en niet over de geschiedenis van het huwelijk of de geschiedenis van de locatie waar je trouwt.

Bij een goede ambtenaar gaat het om jullie verhaal, jullie inbreng. Misschien vind je het leuk om elkaar een persoonlijke belofte te doen tijdens het jawoord, zoals in Amerika vaak gebeurt.

Of is er een familielid of goede vriend die een persoonlijke touch aan dat bijzondere moment wil geven. Of zijn er kinderen die een grote rol kunnen krijgen in de ceremonie.

Misschien heb je destijds niet zo’n spetterende huwelijksdag gehad en wil je dit nu overdoen, met nu wél alles erop en eraan. Je bent bijvoorbeeld 12,5 jaar getrouwd of hebt een moeilijke periode achter de rug en wil nu nogmaals je liefde voor elkaar bevestigen in bijzijn van kinderen, familie en vrienden.

Speciale situaties of omstandigheden

Er kunnen ook omstandigheden zijn waardoor het huwelijk gevoelig ligt, bijvoorbeeld door ziekte van een van jullie, of in nabije omgeving. Ook dat zijn situaties waar jullie toch niet aan voorbij willen of kunnen gaan en wanneer jullie bepaalde zaken willen benoemen dan moet dat kunnen.

Een ambtenaar met ervaring, gevoel en inlevingsvermogen zal in staat zijn om– ondanks de wat moeilijker punten – van deze speciale dag toch iets bijzonders te maken en ervoor zorgen dat dit bijzondere moment  bij alle aanwezigen in het geheugen gegrift zal staan.

Trouwambtenaar met ervaringTrouwambtenaren ontvangen het bruidspaar

Zoals gezegd moet een goede ambtenaar inlevingsvermogen en gevoel voor humor hebben, maar ook serieuzer zaken kunnen benoemen. Ervaring is daarbij van groot belang. Hij of zij zal een gesprek met je aangaan en neemt de dag met je door zoals jullie die voor ogen hebben, daarbij niet uit het oog verliezend wat het belangrijkste is: jullie wensen.

Het geven van het jawoord staat op jullie dag centraal (en je kunt het niet even overdoen!) dus neem de tijd om al je wensen met jouw eigen ambtenaar te bespreken.

De wensen van bijna-bruidsparen of wettelijk geregistreerde partners zijn ruimer dan alleen even naar het gemeentehuis gaan om de handtekening te zetten en een goede ambtenaar gaat daar, samen met jullie, in mee.

Auteur:   Carolyn Melief-Taconis, babs

Website: www.wijtrouwenjullie.nl

Facebook: https://www.facebook.com/WijTrouwenJullie

Als gediplomeerd weddingplanner van Celestial Weddings verzorg ik de complete organisatie van jullie huwelijksdag. Geïnteresseerd? Vrijblijvend kennismaken? Of gewoon meteen jullie trouwdatum reserveren? Neem gerust contact op. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht.

Deel

Tags: , , , , , , , , ,

One Response to “Trouwambtenaar en Ceremonie, Wat Je Echt Moet Weten!”

  1. Deze blog had ik zelf kunnen schrijven. Ben het er 100% mee eens. Vaak beseffen bruidsparen te laat ( na het huwelijk) dat zij ook invloed hadden kunnen uitoefenen op de ceremonie en het eigenlijk graag anders hadden gewild. Denk dat ik daarom relatief veel 2e huwelijken mag voltrekken. Goed dat je hier aandacht voor hebt want de bedoeling is natuurlijk toch om het de eerste keer meteen goed te doen 😉

Leave a Reply

Get Adobe Flash player