Top Trouwlocaties Geven Trouwceremonie Persoonlijk Tintje

Trouwceremonie Op en Top Romantisch

Maanden (wat zeggen we, bij sommige bruiden zelf járen) van voorbereiding zijn achter de rug. De Dag nadert met rappe schreden. Het uiteindelijke feest moet uiteraard knallend zijn, maar het meest romantisch is natuurlijk de officiële trouwceremonie. Het is belangrijk dat dit romantische moment precies naar je wens is.

‘Weddingvows’

In Amerika weten ze dit ook; niks laten de bijna-getrouwde stelletjes aan het toeval over en alles wordt geregeld en gecontroleerd door -voornamelijk- de toekomstige bruid. Ook het schrijven van de zogenaamde “weddingvows” is daar meer regel dan uitzondering. Het schrijven van je eigen, persoonlijke trouwgelofte is ook hier in Nederland langzaam een trend aan het worden. Een unieke kans dus om jullie bruiloft een persoonlijk tintje te geven en familie en vrienden een brok in de keel te geven!

Alleen, hoe schrijf je nou eigenlijk je eigen trouwgelofte? Hieronder volgen enkele tips en trucs:

Houd het persoonlijk en uniek

Het romantische aan je eigen trouwgelofte schrijven is natuurlijk dat het uit je hart komt. Laat je niet verleiden door het “ideale” stuk te willen bedenken en letterlijk een gelofte overneemt uit een romantische film. Zorg dat het niet te zwaar wordt, humor is altijd belangrijk.

Vijf mooie eigenschappen, één iets mindere, drie herinneringen, één doel

Vind je het moeilijk om te verwoorden wat je voelt? Schrijf dan bondig zijn of haar vijf mooiste eigenschappen, één iets mindere eigenschap, drie herinneringen en één doel op. Als je dit allemaal inzichtelijk hebt gemaakt is het veel makkelijker om daar vervolgens een vlot verhaal bij te schrijven.

Samen of geheim?

Kies je ervoor om jullie trouwgelofte pas aan elkaar bekend te maken tijdens de trouwceremonie? Zorg er dan voor dat je de “rode lijn” aan je vriend(in) verteld. Deze kan hier vervolgens een beetje op inspringen.

Duur

Waarschijnlijk vind je je Lief zo leuk dat je niet over hem/ haar uitgepraat raakt. Toch is het voor het publiek fijn als je het beknopt houdt. De ideale tijd om een gelofte uit te spreken is ongeveer 1-3 minuten.

En de beste tip: alles mag, niks moet!

Klant is koning, en jij bent de klant van je eigen bruiloft! Misschien wil je in plaats van een lange gelofte alleen maar een kleine bijzin achter de “Ja, ik wil…”. Of vind je het leuk dat je getuigen (of kinderen!) vertellen waarom jullie zo’n leuk stel zijn en bij elkaar horen. Wat je ook besluit; bespreek het met je ambtenaar, dan kan die erop inspelen.

Top Trouwlocaties

Nu rest alleen nog de vraag waar je die persoonlijke trouwgelofte gaat uitspreken. Het authentieke en historische restaurant De Haven van Huizen in Huizen en het karakteristieke en robuuste restaurant BoatHouse in Almere zijn sinds jaar en dag officiële trouwlocaties aan het water. Dit houdt in dat zowel ceremonie, diner als feest op dezelfde locatie kan plaatsvinden. Beide locaties hebben een eigen aanlegsteiger waardoor de mogelijkheid bestaat om op een boot aan te komen op de eigen bruiloft! Ook zijn beide locaties in het bezit van een groot (verwarmd) terras dat prachtig opgemaakt kan worden in de persoonlijke smaak.

De Haven van Huizen was vroeger een haringrokerij en deze historie is in ere hersteld. Dit betekend warme, diepe kleuren, veel hout en zowel binnen als buiten een knapperend haardvuur. De sfeer is intiem en de locatie sprookjesachtig!

Haven van Huizen

De BoatHouse is gevestigd aan de Noorderplassen, wat resulteert in een weids en adembenemend uitzicht over het water. Het restaurant is ruim en robuust van opzet en doet in al zijn elementen en uitstraling denken aan de watersportverenigingen van weleer.

Top-trouwlocaties-boathouse

Kijk voor een sfeerimpressie op:

Haven van Huizen

www.haven-van-huizen.nl

De Haven van Huizen

@havenvanhuizen

 

BoatHouse

www.boathouse.nl

BoatHouse Almere

@boathousealmere

 

Als gediplomeerd weddingplanner van Celestial Weddings verzorg ik de complete organisatie van jullie huwelijksdag. Geïnteresseerd? Vrijblijvend kennismaken? Of gewoon meteen jullie trouwdatum reserveren? Neem gerust contact op. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht.

Deel

Tags: , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Get Adobe Flash player