Trouwen in de Kerk

 

Er kunnen verschillende redenen zijn om ook een kerkelijk huwelijk te sluiten. Misschien ben je van jongs af aan lid van een kerk en is de keuze om in de kerk te trouwen vanzelfsprekend, of  misschien gaat het er niet om in welke kerk je trouwt, maar willen jullie liefde verklaren  tegenover God en mensen. Ook kan het zijn dat jullie een zegen willen voor de weg die jullie samen gaan. Hoe dan ook: elk stel (hetero, homo, of lesbisch) kan in principe in de kerk trouwen.

Kerk of kapel om in te trouwen

De laatste jaren is het een trend dat bruidsparen zelf zoeken naar een kerk of kapel om in te trouwen. Meestal vinden de aanstaande bruidsparen moderne kerkgebouwen in nieuwe wijken niet zo aansprekend. Een kleine, intieme ruimte, waar je ook mooi foto’s kunt maken, is dan veel aantrekkelijker. Oude kerkjes en kapelletjes doen het altijd goed voor een bruiloft.

Het lijkt vanzelfsprekend, maar een kerkelijk huwelijk is niet hetzelfde als een burgerlijk huwelijk (voor de wet). Voordat er  in de kerk getrouwd kan worden,  moet vooraf het burgerlijk huwelijk voltrokken zijn. Het kan zelfs zo zijn dat de voorganger in de kerk om het trouwboekje vraagt, zodat deze kan zien dat het burgerlijk huwelijk daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

 

Als gediplomeerd weddingplanner van Celestial Weddings verzorg ik de complete organisatie van jullie huwelijksdag. Geïnteresseerd? Vrijblijvend kennismaken? Of gewoon meteen jullie trouwdatum reserveren? Neem gerust contact op. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht.

Deel

Tags: , , , , ,

Leave a Reply

Get Adobe Flash player