Alternatieven op rijst gooien

Alternatieven rijst gooien

Traditie

Al jaren lang is het een traditie om rijst te gooien bij huwelijken, dit is een ritueel dat oorspronkelijk uit het verre Oosten komt. Dit was van oudsher een vruchtbaarheidsritueel, de zaden in de rijst staan symbool voor  “de ontkiemende liefde”.   Later gooide men ook graan, dadels, noten en munten naar het bruidspaar om vruchtbaarheid, geluk, overvloed en liefde af te dwingen.

 Alternatief op rijst gooien traditie

Vandaag de dag wordt rijst gooien door veel gemeenten en kerken echter verboden, dit is niet goed voor vogels, zorgt voor overlast en strookt tevens met de armoede in velen delen van de wereld.

Vogelveilige rijst

Je kunt echter tegenwoordig ook “vogelveilige rijst”  kopen op deze manier kun je nog steeds de oude traditie in ere houden maar je doet dit wel op een bewuste en biologisch afbreekbare manier. Het is evengoed wel verstandig nog even te checken of de gemeente en/of kerk hiermee akkoord gaat.

In plaats van rijst zijn er tegenwoordig een aantal leuke en creatieve alternatieven bedacht.

Zeepbellen

Zeepbellen bruiloft belleblazen

Rozenblaadjes

Alternatieven rijst gooien rozenblaadjes huwelijk

 

       

 

 

 

 

 

Bladeren

bruiloft ideeën alternatieven gooien rijst bladeren

Ballonnen

Ideeen huwelijk ballonnen alternatief traditie rijst gooien

(eco)confetti, rijstpapier

Ecorijst, (rijst)papier ideeen bruiloft gooien rijst

Verder kun je ook nog denken aan gedroogde lavendel, pompoenpitten of papieren vliegtuigjes met je eigen originele tekst en wens voor het bruidspaar erop.

Vogelzaden worden tegenwoordig ook veel gebruikt, deze worden uiteindelijk gewoon door vogels opgegeten dus je hoeft niets op te ruimen en het laat geen vlekken achter op je kleding.

Mocht je trouwen op een (gras)veld dan zijn graszaden een leuk idee, niets op te ruimen en het gras groeit er alleen maar beter door.   Bloemzaden is ook een mooi idee, het jaar na je bruiloft zullen er prachtige wilde bloemen bloeien op de plaats waar jullie elkaar eeuwige trouw beloofden, een prachtig teken van jullie bloeiende liefde.

Bloemzaden strooien bruiloft  ideeen alternatief rijst

Liefde inluiden

Overhandig alle gasten een belletje op deze manier kan het nieuwe leven letterlijk worden ingeluid!

Huwelijk belletjes rinkelen alternatief rijst

Als gediplomeerd weddingplanner van Celestial Weddings verzorg ik de complete organisatie van jullie huwelijksdag. Geïnteresseerd? Vrijblijvend kennismaken? Of gewoon meteen jullie trouwdatum reserveren? Neem gerust contact op. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht.

Deel

Tags: ,

Leave a Reply

Get Adobe Flash player