Bruiloft Muziek Voor Jullie Feest

Nadat het officiele gedeelte van jullie huwelijksdag er op zit is het tijd voor ontspanning, een diner en daarna de receptie en het avondfeest. Bij het organiseren van “jullie mooiste dag” is het avondfeest zeker ruimschoots aan bod gekomen, hoe gaan we de avond invullen en wat voor soort muziek kiezen we?

Bruiloft Muziek Keuze

De keuze van bruiloft muziek is persoonlijk en smaakgevoelig, kiezen jullie voor een DJ of toch voor een spetterende live band? Iedere keuze heeft zijn voor en zijn nadelen, maar over het algemeen kan wel worden gesteld dat een (goede) live band meer sfeer brengt dan een DJ omdat de interactie met de aanwezige gasten groter zal zijn.

Handige Tips

Maar hoe vindt je dan die ene band die bij jullie huwelijksfeest past? Door onze jaren lange ervaring kunnen wij jullie voorzien van enkel handige tips.

  1. Bepaal als eerste jullie “eigen” muzikale wensen en voorkeuren, houdt hierbij wel rekening met jullie gasten (leeftijden/samenstelling).
  2. Selecteer via Internet een aantal bands die aan jullie eisen voldoen. Bekijk o.a. YouTube video’s en lees zeker ook het gastenboek even door.
  3. Leg hierna contact met al de door jullie geselecteerde bands. Belangrijke vragen hierbij zijn; hoe ze te werk gaan, wat de kosten zijn maar zeker ook of jullie ze “live” kunnen komen beluisteren. Een goede band biedt jullie altijd deze mogelijkheid, normaal gezien binnen 2 weken na het eerste contact.
  4. Wanneer jullie een of meerdere bands hebben bekeken en jullie definitieve keuze hebben kunnen maken is het tijd alles vast te leggen. De meeste bands werken via een zogenaamd boekingskantoor andere werken rechtstreeks. Belangrijk is wel om alle gemaakte afspraken op papier (te laten) vastleggen. Dit voorkomt onduidelijkheden en teleurstellingen. Een band boeken via een boekingskantoor is door de regel wel iets duurder, maar biedt jullie als aanstaand bruidspaar wel meer zekerheden. Mocht bijvoorbeeld door omstandigheden de gehele band niet kunnen optreden dan zijn jullie bij een boekingskantoor verzekerd van muziek op jullie feest. Bij sommige kantoren is het zelfs mogelijk een bruiloftsverzekering af te sluiten. Mochten jullie door omstandigheden het feest in zijn geheel moeten annuleren, dan blijven jullie niet met een financiele kater zitten.

Meest belangrijke is dat jullie een goed gevoel hebben bij de keuze, het is immers jullie avond!

Unit Five

Nu zullen jullie denken, jaren lange ervaring; waarom & hoe zijn deze tips dan totstand gekomen? Mijn naam is Jurgen de Poorter een van de leden van Unit Five, een band die zich heeft gespecialiseerd in het verzorgen van huwelijksfeesten.

Door de jaren heen hebben wij veel huwelijksfeesten van dichtbij meegemaakt en daarom dan ook gezien waar het goed, maar zeker ook waar het eventueel fout kan gaan. Wij denken graag met “onze” bruidsparen mee, net even ietsjes verder dan alleen maar het verzorgen van de bruiloft muziek alleen.

Leuke Anekdotes

In de voorbije jaren hebben we genoeg leuke annekdotes verzameld. Zo ook die ene keer dat het bruidspaar was “vergeten” door te geven aan de zaaleigenaar dat er een band zou komen. De hele zaal stond vol tafels en stoelen. Onze, voor de zaaleigenaar onverwachte komst had een kleine verbouwing tot gevolg, maar het feest was er niet minder om!

Ook kom je soms op de meest gekke plekken terecht. Zo werden we een keer geboekt in het verre Friesland om te spelen voor een motorclub. Na aankomst bleken dit hardrock fans te zijn, niet helemaal ons repertoire. Maar uit ervaring kunnen we nu zeggen dat ook Jan Smit en Tina Turner zeer gewaardeerd worden door deze groep motorrijders.

De Leukste Feesten

Over het algemeen geldt dat de leukste feesten de ongedwongen feesten zijn. Probeer niet al te veel van te voren te regelen, maar laat zeker tijdens jullie feestavond bepaalde zaken op zijn beloop. Het vooraf helemaal uitdenken van de playlist is moeilijk en je kunt nooit helemaal precies inschatten of het gekozen repertoire gaat werken. Geef natuurlijk wel aan wat jullie zeker wel of niet willen horen. De rest komt helemaal van zelf!!

Wij wensen jullie veel succes met het plannen van jullie voorgenomen huwelijk en hebben jullie interesse om eens vrijblijvend kennis te maken? Neem dan zeker contact met ons op!

Bruiloft-muziek-allroundband-Unit-Five

Gastblogger Jurgen Poorter is lid van de allroundband Unit Five. Contact kan via
E-mail info@unitfive.nl en de volgende telefoonnummers: 06 112 187 65 of 0183 63 70 73
http://www.unitfive.nl/

Als gediplomeerd weddingplanner van Celestial Weddings verzorg ik de complete organisatie van jullie huwelijksdag. Geïnteresseerd? Vrijblijvend kennismaken? Of gewoon meteen jullie trouwdatum reserveren? Neem gerust contact op. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht.

Deel

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Get Adobe Flash player