Trouwen als je kinderen hebt

Vroeger trouwde men jong en kinderen kwamen pas nadat er getrouwd was. Tegenwoordig hebben veel  stellen kinderen als ze in het huwelijk treden. Een probleem? Nee, natuurlijk niet. Kinderen kunnen  een mooie toegevoegde waarde geven op je trouwdag. Wel  moet je hier en daar wat voorbereidingen treffen.

Betrekken bij huwelijksplechtigheid

Als je kinderen hebt is het leuk om ze ook bij de huwelijksplechtigheid te betrekken. Je kunt ze tijdens het uitwisselen van de ringen een sieraad geven, of je laat de kinderen de ringen brengen.  Ook kun je de ambtenaar van de burgerlijke stand vragen of de kinderen ook een trouwakte mogen tekenen. Deze kun je dan leuk inlijsten en thuis aan de muur hangen als  herinnering aan jullie trouwdag.

Toezicht en Vermaak

Het is goed te regelen wie het toezicht over de kinderen  houdt op jullie grote dag. Je moet ervan uitgaan dat jullie je als ouders  niet bezig kunnen houden met de zorg en het vermaak van jullie kinderen. Ik heb gemerkt bij bruidsparen dat dit wel eens onderschat wordt.

Doordat zij de spanningen en opwinding uit hun omgeving goed aanvoelen, kunnen hele jonge kinderen kunnen zich nog wel eens heel anders gedragen en daardoor om extra aandacht vragen.  Zorg er daarom voor dat de kinderen de hele dag opgevangen worden door een begeleider, die er op alle momenten is, wanneer dat nodig is.

Kinderopvang

Het feest is compleet als er kinderopvang geregeld is. Er zijn speciale “nanny’s” die op de kinderen letten en bezig houden door middel van spelletjes en leuke activiteiten. Dit is niet alleen prettig voor jullie eigen kinderen, maar dit is tijdens het feest ook fijn voor de kinderen van jullie gasten. Jullie gasten hoeven dan geen oppas te regelen, of op tijd naar huis te gaan. Zij kunnen dan zorgeloos genieten van jullie huwelijksdag.

Goed Geregeld een Zorg Minder

Als je jonge kinderen hebt, die het hele feest vanwege hun jonge leeftijd niet mee kunnen maken, dan is het raadzaam een naast familielid of goede vriend(in)  te vragen of hij/zij de kinderen naar hun logeeradres brengt. Natuurlijk hoort deze persoon weer terug te gaan naar jullie feest. Daarom is het goed als er een oppas geregeld is, die de zorg dan voor de avond overneemt.

Als gediplomeerd weddingplanner van Celestial Weddings verzorg ik de complete organisatie van jullie huwelijksdag. Geïnteresseerd? Vrijblijvend kennismaken? Of gewoon meteen jullie trouwdatum reserveren? Neem gerust contact op. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht.

Deel

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Get Adobe Flash player