Trouwen In Het Buitenland

In de afgelopen eeuwen heeft het huwelijk landen één gemaakt, stammen oorlogen voorkomen en families aan elkaar verbonden. Ieder land heeft haar eigen tradities en sommige tradities worden moeiteloos aan elkaar overgedragen. Hieronder een Infographic met een aantal huwelijkstradities van uit het buitenland. Onder de Infographic kun je over nog  een aantal buitenlandse huwelijkstradities lezen.

Infographic Trouwen In Het BuitenlandInfografiek over bruiloft tradities en gewoontes door be2 dating.

Trouwen Op Curacao

Op Curacao is het traditie om naast de bruidstaart een traditionele ‘bolo pretu’ te serveren. Dit is een zwarte taart. Voor deze taart is de familie al weken voor de bruiloft bezig met het behandelen van de vruchten.

 Trouwen In Spanje

Op een Spaanse bruiloft is het gebruikelijk geld te collecteren voor het bruidspaar. Hiervoor worden stukjes verknipte stropdas van de bruidegom en stukjes van de kousenband van de bruid gebruikt.

 Trouwen In Frankrijk

In Frankrijk wordt de traditionele Franse bruidstaart ‘croquembouche’ gegeten. Dit is een pyramide van soesjes. Vroeger sneed men de taart aan met een zwaard. De soesjes worden met lakens opgevangen door de bruidsmeisjes.

 Trouwen Italie

De verlovingsring zoals wij die vandaag de dag kennen stamt uit de Italiaanse Middeleeuwen. Een paus uit de Middeleeuwen besloot dat een verlovingsring de beste manier was om te kenmerken dat een vrouw in voorbereiding was voor haar huwelijk. De man hoefde geen verlovingsring te dragen. Dit kwam pas eeuwen later.

 Trouwen In Turkije

Een Turkse bruiloft viert men wel drie dagen of langer. Als trouwlocatie kan een grote ruimte thuis, een grote zaal of  een moskee gebruikt worden. Dag 1 staat in het teken van het bekijken van de geschenken die bij elkaar de bruidsschat maken. Dag 2 staat in het teken van het Henna-feest voor geluk en bescherming. Op dag 3 wordt de bruiloft gevierd. De bruiloft begint vaak in de avond en duurt tot en met middernacht.

 Trouwen in Brazilie

Bij een huwelijk in Brazilië verplaatst het koppel hun verlovingsringen van de rechter ringvinger naar de linker ringvinger. De verlovingsring is na de trouwceremonie de trouwring geworden.

 Trouwen China

In  China zoeken astrologen de meest geschikte huwelijksdatum uit. Zij laten hierdoor het succes van het huwelijk zo min mogelijk aan het lot over.

 Trouwen op Bali

Een bruiloft op Bali bestaat uit twee delen. s’Ochtends wordt het bruidspaar volgens de hindoe wet door een priester gelegaliseerd als man en vrouw. In de middag houdt het bruidspaar een receptie in het huis van de bruidegom. Daarna worden er heerlijke Balinese gerechten gegeten. Tijdens dit buffet wordt gamelan muziek gespeeld. Aan het eind wordt het bruidspaar gedag gezegd door middel van een knik en buiging.

Als gediplomeerd weddingplanner van Celestial Weddings verzorg ik de complete organisatie van jullie huwelijksdag. Geïnteresseerd? Vrijblijvend kennismaken? Of gewoon meteen jullie trouwdatum reserveren? Neem gerust contact op. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht.

Deel

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

2 Responses to “Trouwen In Het Buitenland”

  1. Leuk artikel over trouwen in het buitenland. Toch weer een aantal nieuwe feitjes geleerd! :)

  2. Jac Hensen says:

    Wat leuk om de verschillende rituelen te lezen!

Leave a Reply

Get Adobe Flash player