Something Old Something New…

Dit is een bijgeloof dat dateert uit het Victoriaanse tijdperk.(de regeringsperiode van de Engelse koningin Victoria van 1837 tot 1901). Tot op de dag van vandaag proberen veel bruidjes ervoor te zorgen dat ze iets ouds, iets nieuws, iets wat geleend is en iets blauws dragen op hun trouwdag.

Something old

Iets ouds is het symbool van continuïteit. Ook geeft iets ouds de relatie van de bruid tussen haar moeder en/of haar oma weer. Vaak kiest de bruid ervoor om een oud familiesieraad te dragen. Er kan natuurlijk ook voor iets anders ouds gekozen worden, zoals bijvoorbeeld de trouwjurk van je moeder of een zakdoek.

Something New

Iets nieuws vertegenwoordigt veel geluk en succes voor de bruid en de hoop op een mooie toekomst tijdens haar huwelijk. Vaak wordt de bruidsjurk gekozen als het nieuwe item, maar ook hier kan het iets anders zijn. Bijvoorbeeld de ringen die nieuw zijn aangekocht voor het huwelijk of het bruidsboeket.

Something borrowed

Het feit dat de bruid iets leent, betekent dat haar vrienden en familie er voor de bruid zullen zijn op haar trouwdag, maar ook in de toekomst wanneer zij hulp nodig heeft. Het is vooral belangrijk dat het geleende moet komen van een gelukkig getrouwde vrouw. Alles kan worden geleend, maar het moet nadien wel weer worden teruggegeven.

Something Blue

De kleur blauw is een belangrijk verschijnsel in de huwelijkstradities. Bruiden in Israël droegen een blauw lint. Dit betekende trouw, liefde en bescheidenheid. Blauw wordt ook geassocieerd met zuiverheid. In Nederland draagt de bruid meestal een kouseband waar de kleur blauw in zit, dan symboliseert de kleur blauw het bruidsgeluk.

Als gediplomeerd weddingplanner van Celestial Weddings verzorg ik de complete organisatie van jullie huwelijksdag. Geïnteresseerd? Vrijblijvend kennismaken? Of gewoon meteen jullie trouwdatum reserveren? Neem gerust contact op. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht.

Deel

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.

Get Adobe Flash player