Organisatie Bruiloft? Praktische Tips en Aandachtspunten

Of er nu een romantisch aanzoek is gedaan, of dat er gewoon overleg heeft plaatsgevonden, zo van: “schat wanneer gaan we trouwen?”, beide partners zijn er over uit dat er in de toekomst een huwelijk gaat plaatsvinden. De organisatie van jullie trouwdag kan van start gaan! Er zijn een paar praktische punten waar je rekening mee kan houden voordat er daadwerkelijk spijkers met koppen worden geslagen.

Geld

Omdat de meesten van ons geen € 100.000,00 op de bank hebben staan, is het Een gemiddelde bruiloft kost ongeveer  € 10.000,00 tot € 15.000,00. belangrijk om van te voren te af te spreken hoeveel jullie bruiloft mag gaan kosten. Een gemiddelde bruiloft kost ongeveer
€ 10.000,00 tot € 15.000,00. Of het nu een grote bruiloft wordt, of een kleine besloten bruiloft, de kosten voor de leges, een trouwpak, trouwjurk, fotograaf en ringen maak je praktisch altijd. Als wij uitgaan van het gemiddelde, dan bedragen deze kosten ongeveer € 5.000,00. Nu is het natuurlijk mogelijk dat je je trouwjurk heel goedkoop op de kop hebt kunnen tikken, en dat een neef voor een vriendenprijs de foto’s neemt. Maar niet iedereen heeft dit geluk. Als je met dit soort meevallertjes de gemiddelde prijs  naar beneden kan halen, dan is dat mooi meegenomen.

Hebben jullie nu een budget in je hoofd van ongeveer € 10.000,00, dan zie je dat je nog € 5.000,00 over hebt om andere zaken, zoals feest, diner, band, trouwvervoer etc.,  te plannen.

Bij de eerste gesprekken die ik met bruidsparen heb, valt het mij op dat het bruidspaar vaak geen idee heeft wat de hoogte van deze gemiddelde kosten bedragen. Nadat ik ze heb uitgelegd wat je al aan vaste kosten kwijt bent, moeten sommige bruidsparen hun wensen bijstellen of hun trouwbudget opvoeren.

Wat Voor Soort Bruiloft Wordt het

Nu jullie weten wat je te besteden hebt, wordt het makkelijk om te beslissen wat voor soort bruiloft jullie willen. Pakken jullie uit, en wordt het een grote bruiloft met luxe diner een feest en veel gasten, of wordt het een kleine besloten bruiloft met een etentje met een aantal vrienden en familie.

De Locatie

Zodra jullie weten wat voor soort bruiloft jullie willen, dan kunnen jullie je afvragen waar jullie bruiloft zal gaan plaatsvinden. Gewoon, in jullie woonplaats, of gaan jullie op zoek een mooie trouwlocatie in Nederland of misschien zelfs wel in het buitenland.

Aan de Slag!

Na het vaststellen van het trouwbudget,  het kiezen wat voor soort bruiloft het gaat worden en waar jullie willen trouwen, kunnen jullie aan de slag.  Jullie zullen merken dat er heel veel tijd gaat zitten in het plannen van je bruiloft. Zeker op het internet wordt er zoveel informatie gegeven dat je vaak door de bomen het bos niet ziet. Veel vinden dit een leuke uitdaging, anderen hebben hier wat meer moeite mee.

Wil je nu uitkomen met je budget, je niet al te druk maken met de voorbereidingen en een unieke ontspannen trouwdag hebben, dan raad ik jullie aan contact met mij op te nemen voor het maken van een kosteloze eerste afspraak en ik zal jullie dan uitleggen hoe ik jullie kan helpen om van jullie trouwdag de mooiste dag uit jullie leven te maken!

Als gediplomeerd weddingplanner van Celestial Weddings verzorg ik de complete organisatie van jullie huwelijksdag. Geïnteresseerd? Vrijblijvend kennismaken? Of gewoon meteen jullie trouwdatum reserveren? Neem gerust contact op. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht.

Deel

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply

Get Adobe Flash player