Huwelijksbedankje? Bedankt!

Jullie kennen dat gevoel allemaal wel. Na een leuk bruiloftsfeest is de tijd aangebroken om weer huiswaarts te keren. Bij de uitgang van de feestlocatie staan ze uitgestald op een tafel, of liggend in een mand of doos. De bedankjes. Je neemt er één mee kijkt er naar en denkt, wat moet ik ermee?

De tijd van nutteloze bedankjes is voorbij. Beter een origineel huwelijksbedankje, en anders geen bedankje.  Dit artikel geeft jullie ideeën, tips om een leuk bedankje te geven aan jullie gasten.

Natuurlijk kun je alle sites afgaan en kijken wat er allemaal te koop is. Je kan het zo gek niet bedenken, of het bestaat. Voor een origineel bedankje hoef je alleen maar wat uurtjes achter de computer te zitten. Ik weet zeker dat je wel ergens tegenaan loopt.

Wat je ook kan doen is de tijd nemen om dit artikel te lezen.  Ik heb namelijk al het nodige voor je uitgezocht.

Foto’s

Een leuke spontane foto van het bruidspaar met een bijpassende tekst is een prima trouwbedankje. Je kunt bij veel winkels de foto’s laten afdrukken met een bijpassende tekst. Wat ook mooi meegenomen is,  is dat dit trouwbedankje erg goedkoop is.

Eetbaar Huwelijksbedankje

Als jullie de gasten iets mee willen geven dat niet blijvend is, zijn eetbare kadootjes een leuk idee. Er zijn verschillende sites die eetbare huwelijksbedankjes bedrukken met jullie naam en trouwdatum, of met een leuke tekst. Van M&M ‘s,lollies tot chocolaatjes. Er zijn  heel veel mogelijkheden.

Zeg het met Bloemen

Een mooie bloem met een bijpassend kaartje is een leuk trouwbedankje. Denk bijvoorbeeld aan een rode roos of een mooie, witte lelie. Je kan met je bloemist vast wel een leuk prijsje regelen. Wel belangrijk is dat je op tijd doorgeeft  hoeveel  bloemen je nodig hebt.  Zo kan de bloemist er dan rekening mee houden als hij  zijn  inkopen op de veiling gaat doen.  Als je het extra persoonlijk wil maken, kun je alle kaartjes zelf schrijven in plaats van de kaartjes te printen. Vergeet niet  de bloemen in het water te laten staan totdat ze met de gasten meegaan.

Traditionele Bruidssuikers

Een zakje met bruidsuikers is een heel traditioneel trouwbedankje. Je kunt dit gemakkelijk zelf maken door drie bruidsuikers in een stukje tule te leggen. Strik het stukje tule dicht met een lintje. Eventueel kun je aan het lintje een kaartje hangen met een persoonlijke tekst.  Als je bruidssuikers niet lekker vindt, kun je deze  ook vervangen door ander snoepgoed zoals suikerhartjes.

Miniatuur Flesje Drank

Wat ik ook een heel leuk en bedankje vind, is een miniatuur flesje met drank. Je kunt bij je slijter een heleboel flesjes Boswandeling (of een ander lekker drankje) bestellen en daarbij een kaartje met een leuke tekst aanhangen , of je gaat het internet op en je bestelt de flesjes op een speciale site waar je ook een persoonlijke etiket op het flesje kan laten beplakken.  Jullie gasten weten vast wel weg met dit huwelijksbedankje.

Zeepketting

Dit bedankje is voor de creatievelingen onder ons. Tegenwoordig zijn zeepkettingen helemaal “in”. Dit is echt een leuk huwelijksbedankje om zelf te maken. Als je veel gasten hebt, maak je natuurlijk geen lange ketting. Dan maak je een korte ketting.  Benodigdheden:  een plak zeep, zeepvormpjes,  of voorgevormde kleine zeepjes, kraaltjes, lint en draad.

Als gediplomeerd weddingplanner van Celestial Weddings verzorg ik de complete organisatie van jullie huwelijksdag. Geïnteresseerd? Vrijblijvend kennismaken? Of gewoon meteen jullie trouwdatum reserveren? Neem gerust contact op. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht.

Deel

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

One Response to “Huwelijksbedankje? Bedankt!”

  1. roduve says:

    Ook erg origineel en verassend bedankje: theebloemen! Handgemaakte theebloemen die zich ontpoppen tot een waar schouwspel wanneer er heet water over heen wordt gegiet! 40 varianten EN het bruidspaar kan ook speciaal een eigen theesmaak maken. De doosjes van 5x5x5 kunnen gepersonaliseerd worden met een eigen boodschap! Kortom: origineel en verassend! Voor info en foto’s voor een duidelijke beeldvorming mail m.tanyaui@roduve.nl

Leave a Reply

Get Adobe Flash player