Taken Ceremoniemeester bij een Bruiloft

Laatst was ik op bezoek bij een restaurant waar een bruidspaar van mij hun bruiloft wilde houden. Ik vertelde aan de manager dat ik behalve weddingplanner ook  ceremoniemeester van het betreffende bruidspaar zou zijn. De manager van de locatie was blij om te horen dat een professional de coördinatie van dit bruidspaar op de grote dag zou hebben. Ze legde uit dat veel mensen niet echt precies weten wat van een ceremoniemeester allemaal verwacht wordt.  Vandaar dat ik in dit artikel wat aandacht aan de taken van de ceremoniemeester wil besteden.

De Regisseur van de Bruiloft

Een ceremoniemeester is tijdens de bruiloft zowel de gastvrouw/heer als regisseur. De ceremoniemeester kan natuurlijk zowel door een man als door een vrouw uitgevoerd worden. In dit artikel gaan we er voor het gemak van uit dat het ceremoniemeesterschap door een vrouw uitgevoerd wordt. De ceremoniemeester heeft alles onder controle  en zorgt ervoor dat de trouwdag  vlekkeloos verloopt. Zij  is het aanspreekpunt voor gasten, maar ook voor al het bruidspersoneel. Zij is op de hoogte van alles wat er op deze dag gaat gebeuren. Ruim voor de bruiloft is samen met het bruidspaar een draaiboek  opgesteld.  Dit draaiboek is een gedetailleerd tijdschema. Indien er iets gebeurt dat niet in het draaiboek staat of anders verloopt,  moet de ceremoniemeester ervoor zorgen dat alles toch in goede banen geleid wordt.

Verantwoordelijke Taak

Ceremoniemeester zijn is een drukke en verantwoordelijke taak. Mensen zien het vaak als een eer om ceremoniemeester te zijn, maar beseffen vaak niet dat een ceremoniemeester niet alles van “de grote dag”meekrijgt. Zij is namelijk druk bezig om te zorgen dat alles volgens schema verloopt.

Op de trouwdag zorgt de ceremoniemeester ervoor dat zij de ringen, contant geld voor o.a. de band, het receptieboek, trouwringen, bedankjes, cadeaus voor de getuigen en andere zaken bij zich heeft die nodig zijn op deze dag.  Zij ziet erop toe dat de daggasten voorzien zijn van een corsage en wijst de gasten hun plaats aan in het stadhuis of in de kerk. Zij ontvangt de gasten, maar coördineert ook hun vertrek en let daarbij op dat iedereen met een bedankje naar huis gaat.  De ceremoniemeester waakt over de cadeau’s  die door de gasten aan het bruidspaar geschonken zijn. Zodra alle gasten gearriveerd zijn en het feest in volle gang is zorgt zij er voor dat alle geschenken op een veilige plaats worden opgeborgen . En na het feest zorgt de ceremoniemeester ervoor dat de cadeaus bij het bruidspaar worden afgeleverd.

Zoals je ziet draagt de ceremoniemeester een groot deel bij aan het succes van de bruiloft. Het is met recht een eer om deze pittige maar prachtige taak te mogen uitvoeren!

Als gediplomeerd weddingplanner van Celestial Weddings verzorg ik de complete organisatie van jullie huwelijksdag. Geïnteresseerd? Vrijblijvend kennismaken? Of gewoon meteen jullie trouwdatum reserveren? Neem gerust contact op. Je ontvangt zo snel mogelijk bericht.

Deel

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

One Response to “Taken Ceremoniemeester bij een Bruiloft”

  1. ict vacatures says:

    Goed , heb het gelijk doorgestuurd naar een vriend. Ik ga de website in de gaten houden.

Leave a Reply

Get Adobe Flash player